fredag 9 juli 2010

mensdepression och mensaggression, eller som det heter i symtombeskrivningarna "nedstämdhet och skiftande humör"

jag är pissed off. hormonell och svinförbannad. detta jävla aber att vara kvinna.

har fått mens igen. en liten suprise sådär liksom. hade mens i Grekland och det var tamejfan inte kul men det fungerade. vetskapen om att åkaj, nu är det iaf tre veckor kvar till nästa gång var tröstande. men ja. vaknar en vecka senare med världens jävla värk och illamående och fan och hans moster och ett blodflöde som hade kunnat ge syndafallet en match.

tack, hormoner, tack!

tack för att jag får verkligen får känna hur det är att vara kvinna. mens är något naturligt. något vi ska vara stolta över, "ett tecken på att din kropp fungerar som den ska" som barnmorskor formulerade det i puberteten när de försökte sälja in idén om kvinnans lott till öm-magade fjortisar som då inte längre vågade fundera över huruvida det egentligen var rättvist.

men det är inte värdigt. det är inte naturligt. och det är absolut inget att vara stolt över. menstruationssmärtor är den ständigt påminnande faktorn om hur skevt kvinnan prioriteras i dagens samhälle. vi ska ha ont och blöda 7 dagar i månaden för "det är ju trots allt så kroppen fungerar" och det är inget mer med det. visst, det finns superpiller för få lyckligt lottade som lyckas övertyga rätt person på rätt plats om att deras smärtor är outhärdliga. och visst, menstruationen med medföljande jävla helvete kan försvinna om man har lite flyt med hur det hormonella preventivmedel man väljer slår ut på just en själv. men just detta faktum, att vi blir rådda att pröva olika sorts preventivmedel (p-piller och p-plåster och p-stav och p-skum och p-rullar och p-böter och allt vad det heter) för att manipulera med mensen - är ju fullkomligt vansinnigt. vi ska alltså proppa i oss ännu mer av dessa djävulska hormoner för att försöka undkomma vårt "predikament".

ringde nån jävla klimakteriekärring på Barnmorskemottagningen och frågade varför jag fått en bonus-mens bara en vecka efter den förra. "mjaaahhh, det är nog bara att vänta och ta det lugnt" bräkte hon. "TACK för den fantastiskt informativa svadan - TUR att du har en sådan gedigen utbildning att du kan leverera dessa sanningsord, nu känns det MYCKET bättre!" sa jag inte.

tänk att vara man va?

bli kåt. ha sex. spruta ur sig all sin "naturlighet" och somna gott. utan hormonrubbningar. utan graviditetsskräck. utan stressande tankar på om p-plåstret ramlat av, varför hade jag en såndär blödning förra veckan helt plötsligt, kommer jag bli gravid, varför svänger mitt mood snabbare än Peter Siepen byter hatt. utan så kallad "nedstämdhet och skiftande humör".

ja ni, kära systrar. prisad vare vår NATURLIGA menscykel!

(med ipren-knaprande, deppighet, minskad sexlust, ökad sexlust, viktökning, bröstspänningar, alla möjliga varianter av hormonella preventivmedel, mellanblödningar, dagen-efter-piller, bökiga tampongbyten och underlivsinfektioner)

1 kommentar:

  1. 1. kolla livmodern med ultraljud.
    2. naproxen.
    3. menskopp!

    SvaraRadera