lördag 22 maj 2010

Jesusmarch på hemmaplan, bilkörning i hemmastan

så fort man lämnar Stockholm brakar vansinnet lös! jag syftar givetvis på Jesusmarchen. budskapet "kärlek åt alla" är ju dock svårt att ha några invändningar mot, mest kanske bara den där lilla detaljen att det är Jesus kärlek vi bör åtnjuta. tveksamt, högst tveksamt.
apropå Jesus så sitter jag själv nu i staden som Gud glömde, och försöker googla efter nåt lämpligt evenemang att bevista i afton - helst i samband med alkoholintagande. det är kört. jag har hittat två klubbar för 30+ och en swingersklubb. inget av alternativen känns särskilt lockande.
som tur är så är min vän Joggarn, som även han bor i Stockholm, också på hembesök i denna gudsförgätna stad för tillfället. vi har ingått en pakt att helt enkelt skaffa oss en helgjuten kväll, kosta vad det kosta vill.
först ska jag dock ut och övningsköra för första gången i mitt liv, pappa tyckte det var dags att åtminstone ge det ett försök vid 25 års ålder. och jag är inte knusslig! "fine farsan", sa jag ungefär. sen ångrade han sig lite efter att det framkommit att jag inte riktigt vet vilken pedal som är vilken. men hur svårt kan det va?

4 kommentarer:

 1. Gunnar Johansson22 maj 2010 22:17

  Varför tveka inför Jesus Tron på honom kan förvandla även ditt liv! Det kan närmare ett par miljarder kristna på vår planet vittna om. Du hör till de undantag som hittills har förkastat hans erbjudande om evigt liv hos Gud för den som tar emot det.

  SvaraRadera
 2. Jag håller helt med dig.

  Jag tror att vi ska ta Jesusmanifestationen med en stor nypa salt.

  Själv deltar jag inte i Jesusmanifestationen trots att jag är en troende katolik.

  Det är själva namnet som avskräcker mig och att det bara bekräftas när frikyrkofolk delar ut gratis saft på plattan! Och när sångare i kungsan hoppar jämfota för att de inte vill vicka på de syndiga höfterna!

  Fattar dom inte att jag dricker öl och äter hamburgare och dansar till rock and roll?

  Spektaklet är bara en manifestation för frikyrkosverige!

  SvaraRadera
 3. Käre Gunnar!
  Om du anser att jag hör till "undantag" som valt att förbise Gud, kan jag enbart bekräfta - och detta med råg i ryggen. Må så vara att många människor på vår jord hellre tror på Gud och därmed ett lyckligt varande efter döden, jag skulle gärna göra dem sällskap, men jag råkar vara av den uppfattningen att livet faktiskt inte är mer än just såhär - urtråkigt, svindlande fantastiskt, lekande lätt och mördande svårt - och att religiösa tankegångar enbart är ett hopp om att det finns "något mer" och att "någon annan" ska ordna allt det vi inte kan förklara. Jag är in i benmärgen övertygad om att det är upp till oss att göra vår lycka, ingen utomstående. Så enkelt är det inte.
  Johannes! Jag gillar din ton. Jag ska ett...två...tre...NU kolla in din blogg!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera